VRIJESCHOOL – Opspattend grind (12)

Op een weblog van een maniakale criticaster is , zonder mijn toestemming – de integrale tekst van dit artikel overgenomen onder ‘Vrije School, pedagogisch-didactische achtergronden van Pieter Witvliet’.
Ik heb dus niets met die blog van doen en ook niet met de eventueel gemanipuleerde tekst.

De criticaster heeft dit stukje misbruikt door er links in te plaatsen die naar zijn eigen blogs leiden!

opspattend grind

Wikipedia

Wie een encyclopedie raadpleegt, doet dit in het volste vertrouwen dat het te raadplegen artikel is geschreven door objectieve deskundigen. De uitgever let er nauwkeurig op dat zij die een bijdrage leveren geen charlatans zijn of fervente tegenstanders van bv. de geestelijke stromingen die zij beschrijven. Die verwachting leeft er ook m.b.t. de digitale encyclopedie Wikipedia.

Hierop bevindt zich een stukje over het vrijeschoolonderwijs.

Wie van de tot standkoming van dit artikel de ‘geschiedenis’ leest, ziet dat het is geschreven door ene Ramon DJV. Deze in Leuven woonachtige De Jonghe/Verachtert, ex-vrijeschoolouder, heeft het tot zijn levenstaak gemaakt Steiner, de antroposofie en de vrijescholen in een zo kwaad mogelijk daglicht te stellen.

Op talloze blogs leeft hij zijn frustraties uit. Dat moet kunnen: ieder zijn hobby.’

Maar dat een dergelijke verbeten tegenstander : ” VRIJESCHOOL: ZIEKE IDEEËN IN ANTROPOSOFISCHE SCHIJNWOORDEN VERPAKT” ‘objectieve’ stukjes kan plaatsen in een encyclopedie, lijkt mij meer dan bedenkelijk.

Voor de laster, list en leugen van de Jonghe/Verachtert, zie:

‘Focus op Antroposofie’ gefocust
‘Focus op steinerscholen.com’ gefocust
Kritiek op de vrijeschool

In september 2018 zijn er in het artikel over de vrijeschool op Wikipedia veranderingen aangebracht die veel meer recht doen aan de realiteit.
.

Opspattend grind: alle artikelen

835

3 Reacties op “VRIJESCHOOL – Opspattend grind (12)

 1. Inderdaad meer dan bedenkelijk, Pieter. Het is bij Wikipedia mogelijk voor iedereen om de sites te bewerken, maar daar heb je niet veel aan, omdat die bewerkingen weer verwijderd kunnen worden door de schrijver, in dit geval dus Ramon DJV.
  Ik heb eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner bij de externe links geprobeerd mijn Steinercitatensite toe te voegen. Die werd echter meteen weer verwijderd. Mijn site was zeker niet goed genoeg.

  • Als je jouw link volgt en bij geschiedenis zoekt, zie je wie? en waarom er iets (weer) wordt veranderd.
   Misschien ga ik in het vrijeschoolartikel nog een keer wat wijzigen, maar eigenlijk heb ik helemaal geen zin in dit ‘welles-nietes-gedoe – zeker niet met die kwaadspreker uit Leuven. Bovendien vind ik het eigenlijk een taak van de vereniging van vrijescholen, maar ik krijg de indruk dat die er zich nauwelijks druk om maakt.

   • Bedankt Pieter, ik wist nog niet dat je op Wikipedia kunt zien wie de bewerking verwijderd heeft. Het blijkt ene Sikjes te zijn, nadere informatie over deze persoon is er niet. Hij geeft als reden voor verwijdering van de link naar mijn Steinersite: hobbysite, overkill aan links voorkomen. Klinkt nogal denigrerend, nu ja, ik lig er niet wakker van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.