VRIJESCHOOL – Valse weblog

Een fanatiek tegenstander van alles wat met antroposofie te maken heeft, probeert middels vele blogs ook de vrijeschool in diskrediet te brengen.

Op zijn leugenachtige artikelen laat ik er telkens volgen die waarachtiger zijn. Uiteraard neemt hij mij dit niet in dank af.

Ik krijg regelmatig privé-mail op een niveau dat voor nog puberende adolescenten niet zou misstaan. Op de werkvloer zouden ze in ieder geval onder ‘pest-mail’ vallen.

De criticaster heeft een weblog gemaakt met een titel die bedriegelijk veel lijkt op mijn blogtitel.

Aanvankelijk kopieerde hij vele artikelen integraal van mijn blog naar het zijne, wat een overtreding van de auteurswet betekent. Nadat hij daar op gewezen werd, heeft hij de artikelen die persoonlijk van mij zijn, achter een wachtwoord verstopt.

Artikelen van andere auteurs liet hij staan.

Bovenstaande blog is niet van mij.

Over de criticus en zijn misleidende artikelen:

Kritiek op de vrijeschool

‘Antroposofia’ gefocust

‘steinerscholen’. com gefocust

De bedoeling van deze smerige actie is, via de inhoud van mijn artikelen, middels een daarin geplaatste link die er oorspronkelijk niet in staat, de lezer te leiden naar blogs van deze manipulerende figuur.

9 Reacties op “VRIJESCHOOL – Valse weblog

 1. Pingback: De methode van Ramon de Jonghe/Verachtert (4) | kritiek op de vrijeschool

 2. Beste Pieter, eerst en vooral bedankt voor je blog/website. Het is een plezier om deze bron van informatie binnen handbereik te hebben. Wat de heer de Jonghe betreft zou ik mij hier inderdaad niet veel van aantrekken. Je zou het bijna als een eer moeten zien dat hij jouw blog heeft gekozen om te parasiteren. Ook het gebruik van een naam zoals de jouwe is logisch. De heer de Jonghe weet ondertussen allang dat hij geen geloofwaardigheid meer heeft onder zijn eigen naam. Dat hij hierdoor de criminele toer op gaat door anderen hun naam aan te nemen is dan ook niet te verwonderen. Zielig eigenlijk, niet meer geloven in je eigen naam. Ik begrijp je frustratie en boosheid maar ik denk dat niemand een tekst van jou zal verwarren met een van de heer de Jonghe, met of zonder naam.

  • Beste Bart,
   Fijn dat de blog in een behoefte voorziet.
   Het is niet zo dat de Jonghe/Verachtert mijn naam aanneemt; hij gebruikt hier één van zijn strategieën: hij suggereert op zijn ‘listige leugentjes’manier.
   Gevoelens van frustratie en/of boosheid heb ik zeker niet.
   Dergelijke acties van de Jonghe/Verachtert bepalen weer nader ‘hoe hij te werk gaat’ – in feite een eigen antireclame.

   • Beste Mr. Witvliet,
    Het is een heel handig kereltje. Ik heb er zelf mee te maken gehad zo’n 10 jaar of meer geleden, en net zoals U heb ik op artikelen van zijn hand gepoogd antwoorden te zetten die een en ander zouden kunnen rechtzetten. Doch de zogenaamde “moderatie” zorgde ervoor dat mijn antwoorden begonnen op mysterieuze manier te verdwijnen.

    Ik weet niet of het U is opgevallen, maar de manier van werken van Ramon de Jonghe wordt op grote schaal toegepast op het internet door een bepaalde zijde, die ik denk (behoudens vergissing) voornamelijk te moeten identificeren met degenen die in de Verenigde Staten bekendstaan als “liberals”…

    Laat mij er nog aan toevoegen dat Ramon de Jonghe een homoseksueel is die, geloof ik, fier is op zijn geaardheid en ze met tand en klauw verdedigt (misschien doet het er niet zozeer toe maar het is altijd goed, volgens mij, indien je de dingen kunt in hun context plaatsen en ramificaties vinden).

 3. Aandachtige sokpop RDJV:(IP-nummers!) al eens gehoord van ‘zonder scrupules’?

 4. Heel naar is dit, Pieter. Ik begrijp niet waarom Ramon de Jonghe zijn energie niet besteedt aan iets positiefs in plaats van altijd maar de antroposofie en de Vrije Scholen af te kraken.
  Overigens kan ik die websites waar je hier een paar scans van hebt geplaatst, niet terugvinden.
  Maar het beste lijkt mij om helemaal nergens meer op te reageren. Mijn ervaring met internet is, dat je alleen maar meer over je heen krijgt als je iets terug zegt.

  • Beste Ridzerd,
   Naar vind ik het vooral voor lezers die denken iets op mijn blog te lezen, maar er dan achter komen dat ze op het verkeerde been zijn gezet. Verachtert, die inmiddels door mijn commentaar op zijn vaak onzinnige vrijeschoolkritiek, wel ontmaskerd is valse profeet, lijkt zich kennelijk niet anders dan op een zeer agressieve ad-hominem-toer te moeten wreken.
   Het moet wel frustrerend zijn wanneer je al je energie besteedt aan bestrijding en het tegendeel vindt plaats:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.