VRIJESCHOOL – Kinderboekbespreking (67)

.

Er zijn heel veel kinderboeken.
Ze zijn en worden door allerlei recensenten besproken. Die hebben allemaal een opvatting of een boek mooi, goed, enz. is.

Er staan vaak illustraties in. Ook die worden mooi, dan wel minder mooi of zelfs lelijk gevonden. Maar hoe geldig zijn deze criteria. Smaken verschillen en als ze opvoedkundig beoordeeld worden, spelen allerlei mensbeelden, bewust of onbewust, ook hun rol.

De kinderen zelf vormen de grootste maatstaf. Als een boek telkens voorgelezen en of bekeken moet worden; als het ‘met rode oortjes’ wordt gelezen, verslonden, zelfs, dan weet je dat de schrijver of illustrator een snaar heeft weten te raken die nog lang naklinkt. Ook de kinderen hebben een smaak en het ene zal dit, het andere dat boek fijner vinden.

In de artikelenreeks ‘Kinderboekbespreking’ op deze blog zal er een aantal de revue passeren.

Lang geleden vochten de Britten voor hun land omdat de Saksen het in bezit dreigden te nemen. Amrin, de zoon van de grote Artos de Beer, gaat op zoek naar het beroemde zwaard Excalibur. Dat zwaard is weggeraakt toen zijn vader sneuvelde in de slag van Camlann. Amrin wil het aan koning Constantijn geven. Hij is ervan overtuigd dat het dan goed zal gaan met de Britten. Op zijn zoektocht beleeft hij spannende avonturen; hij ontmoet een bijzonder meisje. Zou hij haar ooit nog terugzien….? En wat zou hij toch zonder zijn hond hebben gemoeten. Hij vindt het zwaard, maar een bepaalde bezinning leidt tot een verrassend besluit.

Frank Herzen
Ill. Bab Siljée

Uitgeverij Van Goor

Boek

Leeftijd v.a. 11 jr.

Over de leeftijd

Over illustraties

Kinderboekbesprekingalle titels

Kinderboekbesprekingalle auteurs

.

2601

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.