VRIJESCHOOL – Opspattend grind (55)

.

PESTEN

Kinderen schelden steeds eerder

Kinderen gaan elkaar op steeds jongere leeftijd uitschelden. Dat zegt de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Uit de ‘pestthermometer’ van het kennisinstituut, een peiling onder kinderen en leerkrachten uit de bovenbouw van de basisschool, blijkt dat het eerst gaat om woorden over het uiterlijk. Daarna volgen seksuele geaardheid, toespelingen dat iemand stinkt en scheldwoorden over het gedrag – vaak in combinatie met geslachtsdelen. Het begint volgens de academie vaak al in groep drie.

Bron: anp

Een oorzaak wordt niet vermeld.

Pestprotocollen werken kennelijk niet ‘vooraf’!

.

Opspattend grind: alle artikelen

.

1551

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

3 Reacties op “VRIJESCHOOL – Opspattend grind (55)

  1. Het is voor mij nog steeds een raadselachtig fenomeen. Waarom doen kinderen en ook volwassenen dit elkaar aan. En waarom de een wel en de ander niet. Nadat ‘pesten’ als realiteit bespreekbaar werd, ben ik wel geschrokken van wat mensen hebben meegemaakt (als kind) en hoe groot de impact nog is in het latere leven, zoals ook bij jou. Met de pestprotocollen is er soms iets te bereiken, waardoor het pesten stopt, maar dan was het al wél aan de gang. En hoe voorkom je dat, of is dat gewoon niet mogelijk?

  2. Een heel trieste zaak. Zelf ben ik op school nooit gepest, maar toen ik op 17 jarige leeftijd in een fabriek kwam te werken als elektromonteur, was er een collega die de pik op mij had. Hij zei hele lelijke dingen tegen mij. Zoiets kan je altijd bij blijven en het is nu na meer dan 50 jaar nog steeds een pijnlijke herinnering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.