VRIJESCHOOL – Aankondiging ‘Gemeenschapsvorming in het onderwijs’

.

Symposium Gemeenschapsvorming in het Onderwijs

8 oktober, Stichtse Vrijeschool Zeist
.
Door stichting De Grondsteen, school voor gemeenschapsvorming en initiatief.
Waarom dit symposium? Veel van de sociale vormen in het onderwijs voldoen niet aan de behoefte van jonge mensen, ouders en leraren. Zij ervaren dat het systeem voorop wordt gezet in plaats van de mens. Er is dan ook een diepgaande verandering van maatschappelijke structuren voor nodig om het onderwijs vrij te maken van deze ‘collectivistische systeemcultuur’.
Door samen te werken aan nieuwe gemeenschapsvorming starten we hiermee en maken we het mogelijk dat de individuele mens steeds weer wordt recht gedaan. Ieder kan daarmee een begin maken vanuit zijn eigen morele kompas. Zelfs de kleinste ontwikkeling hiervan kan al veel betekenen voor kinderen en jongeren: ze ontmoeten om hen heen een samenwerken vanuit medemenselijkheid als bedding voor hun ontwikkelingsweg. Én een voorbeeld waar ze later uit kunnen putten! Wil je aan de slag? Inzicht in wat nieuwe gemeenschapsvorming is en praktische handvatten helpen daarbij. Dat krijg je aangereikt op dit symposium!
Een dag voor ouders, leerkrachten en schoolleiders die aan de slag willen met nieuwe gemeenschapsvorming op school.
Met lezingen, workshops en vooral ook ontmoeting! Check de flyer voor het programma en details.
.
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.